5 maart 2024    

Vanaf zaterdag 24 februari tot en met 21 maart vindt in Limassol op Cyprus een tentoonstelling plaats waarin werk van twee Nederlandse en een Cypriotische fotograaf wordt gepresenteerd. Het onderwerp is watertorens. De drukbezochte opening was op vrijdag 23 februari. Om 19.00 uur heette de burgemeester van Limassol iedereen welkom. De tentoonstelling is georganiseerd door Cathrine-art in samenwerking met onder meer de Association Les Châteaux d'eau de France en de Nederlandse Watertoren Stichting. De locatie is: het Limassol Municipal Arts Center- Apothikes Papadaki

Het gepresenteerde werk van Fons Brasser bestaat uit interieurfotos van Nederlandse watertorens. Met een ongekend scherp oog maakte Fons een beeld dat karakteristiek is voor de betreffende toren. Met zijn intrigerende foto's weet Fons de magie van de watertoren raak te typeren.

Jo Brunenberg fotografeerde Franse watertorens (zie bovenste beeld). Hij beschouwt zijn foto’s uit de serie Portraits de châteaux d’eau, als portretten die een breed scala aan persoonlijkheden en karakters tonen. Omgeving en de couleur locale maken deel uit van het beeld.

Dimitris Loutsios fotografeerde onder meer de watertoren van zijn thuisstad Limassol. De enorme toren is een landmark voor de havenstad en vormde de inspiratie voor deze tentoonstelling.

 

 
 
 
 
TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT